Această setare activează sau dezactivează autentificarea
utilizatorilor și specifică metoda de autentificare.
Când este activată autentificarea utilizatorilor, fiecare
utilizator al echipamentului este înregistrat. Când un utilizator
se conectează, se aplică setări diferite de autentificare respectivului
utilizator. Această funcție permite un control mai mare de securitate
și management al costurilor decât pe echipamentele anterioare.
Chiar dacă informațiile de utilizator nu sunt memorate pe
echipament, puteți introduce direct informații despre utilizator memorate
pe un server LDAP pentru a vă conecta în echipament, dacă este necesar.
Pentru informații suplimentare, consultați "
Utilizatori impliciți din fabricație".
Autentificare utilizator
Când este activată setarea [Autentificare utilizator], ecranul de autentificare
apare înainte de a începe o operație, indiferent de mod.
Conectați-vă ca un utilizator deja înregistrat.
După conectare, puteți comuta liber între moduri.
Setați locul în care urmează să fie activată autentificarea
utilizatorului.
Conectare locală: Autentificarea utilizatorului se realizează
pe acest echipament.
LDAP: Autentificarea utilizatorului de către serverul LDAP.
Sharp OSA: Autentificați utilizatorul utilizând aplicația
Sharp OSA.
Utilizați această opțiune pentru a seta serverul prestabilit
de autentificare în rețea.
Atunci când vă conectați pe pagina Web sau trimiteți o lucrare
de tipărire către echipament folosind informații de utilizator neînregistrate
în echipament, serverul de autentificare nu este cunoscut.
Această setare este utilizată pentru a specifica unul dintre
serverele LDAP înregistrate în echipament ca server de autentificare.
Informațiile de control al accesului pentru limitele
numărului de pagini și autoritățile pot fi înregistrate în avans
pe un server de rețea. Prin utilizarea serverului de rețea pentru
autentificarea în rețea, poate fi realizată autentificarea utilizatorilor
pe baza informațiilor de control al accesului memorate.
Utilizați această funcție când autentificarea utilizatorilor
este executată prin autentificarea în rețea utilizând un server LDAP.
Înainte de a utiliza această funcție, configurați setările
pentru autentificarea printr-un server de rețea, obțineți numerele de
control pentru "Grup limită pagini" și "Grup autorizatie" (inclusiv
setările de bază pentru fiecare grup) și asociați-le cu numerele
de control înregistrate pe echipament.
Pentru a utiliza această funcție, adăugați atributele asociate
cu "Grup limită pagini" și "Grup autorizatie" la informațiile directorului
pentru serverul de rețea utilizat la autentificarea utilizatorilor.
Informațiile atributelor sunt indicate mai jos. Setările memorate
anterior pe echipament nu pot fi modificate.
| Proprietate | Numele proprietății în starea implicită din fabricație | Setări |
|---|---|---|
|
Grup limită pagini |
pagelimit |
Număr de înregistrare a opțiunii Limită pagini pentru grup înregistrată în echipament, sau un nume de grup înregistrat anterior pe echipament. Nelimitat: unlimited |
|
Grup autorizatie |
autoritate |
Număr de înregistrare a opțiunii Autorizare grup înregistrată în echipament, sau un nume de grup înregistrat anterior pe echipament. Admin.: admin Utilizator: user Client: guest |
Redenumiți proprietățile pe care le obține echipamentul
de la serverul LDAP astfel. Pe pagina Web, selectați
[Setări de rețea] → [Setări LDAP]. Din ecranul de setare Agendă globală
care este afișat, selectați [Link cu funcția de control a utilizatorului] și apoi
selectați [Grup limită pagini]
și [Grup autorizatie].
Informațiile despre [Grup limită pagini] și [Grup autorizatie] care sunt
înregistrate în fiecare echipament determină autoritatea și setările
care sunt acordate utilizatorului. Pentru a utiliza această funcție
pentru a vă asigura că utilizatorii au drepturi la aceleași setări
și aceeași autoritate pe orice echipament, înregistrați informațiile
despre [Grup limită pagini] și [Grup autorizatie] cu același nivel de autoritate
astfel încât să poată fi înregistrate pe orice echipament ce utilizează
aceleași numere de înregistrare.
Informațiile despre director ale serverului de rețea utilizat
nu pot fi schimbate pe echipament. Consultați administratorului
serverului de rețea.
Dacă sunt deja înregistrați 100 de utilizatori, conectarea
nu va mai fi posibilă. Consultați administratorului echipamentului.
Această opțiune permite selectarea metodei de autentificare.
Atunci când este utilizată autentificarea utilizatorilor, configurați
mai întâi această setare. Elementele configurate pentru utilizatorii
memorați ulterior setării metodei de autentificare diferă în funcție
de metoda de autentificare selectată.
Autentificați un utilizator prin nume conectare și parolă
Metoda de autentificare standard, care utilizează un nume
de utilizator și o parolă.
Autentificați un utilizator numai prin nume utilizator
Utilizați această opțiunea pentru autentificarea simplă dacă
treceți peste autentificarea în rețea.
, numele de conectare cu ortografie identică,
dar care sunt scrise cu litere mari sau mici vor fi identificate
ca nume de conectare diferite. Prin urmare, numele de conectare
cu ortografie identică, dar care sunt scrise cu litere mari sau
mici vor fi autentificate ca nume de utilizator ale unor utilizatori diferiți.
În cazul în care caseta de selectare este setată la
, sensibilitatea la litere mari sau mici
a numelor de conectare este dezactivată. Prin urmare, numele de
utilizator cu ortografie identică, dar care sunt scrise cu litere
mari sau mici vor fi autentificate ca nume de utilizator ale aceluiași
utilizator.
și există diferențe între nume de utilizator
identice, scrise cu litere mari și mici, numele de utilizator care
au fost deja înregistrate sunt identificate ca nume de utilizator
ale unor utilizatori diferiți.Utilizati Card IC pentru Autentificare
Permite utilizarea cardului IC la autentificarea utilizatorului.
Activitățile de tipărire efectuate de utilizatori care
nu au înregistrat informații despre utilizator pe acest echipament,
cum ar fi activități pentru care informațiile adecvate despre utilizator
nu au fost introduse în driverul, sunt interzise.
Când este activată autentificarea utilizatorilor, această
setare specifică dacă se activează deconectarea automată.
Durata până la deconectare poate fi specificată până la 240
secunde, cu intervale de 10 secunde.
La introducerea parolelor, inclusiv a parolelor de administrator,
în timpul autentificării utilizatorului, numărul de încercări de
introducere incorectă a parolei este contorizat, iar dacă numărul
de încercări ajunge la un anumit număr (trei), contul utilizatorului
este blocat, iar utilizatorul nu mai poate efectua alte încercări
de autentificare în cont până la trecerea unei perioade de cinci
minute. Numărul de introduceri incorecte este contorizat pentru
fiecare utilizator în parte, iar numărul se resetează atunci când
se introduce parola corectă.
Astfel, sunt împiedicate tentativele persoanelor neautorizate
de a ghici o parolă. (Numărul de tentative de conectare eșuate este
reținut, chiar dacă alimentarea este întreruptă.)
Activați autentificarea IPP pe un driver care nu aparține
imprimantei.
Atunci când este activată reținerea activităților în
driverul imprimantei, iar datele de imprimat au fost trimise pentru centralizare
către echipament, puteți opta pentru imprimarea automată a datelor
centralizate, imediat după conectarea utilizatorului care a activat
jurnalele de reținere.
După ce Starea mesajelor E-mail a fost transmisă, contorul
este resetat.
Afișat doar când se activează Alertă prin e-mail și stare.
Când este activată autentificarea utilizatorilor, selectați
dacă numele de utilizator este afișat sau dacă în locul acestuia apar
asteriscuri.
| Articol | Descriere |
|---|---|
|
Afisare Nume Logare |
Se afișează numele de conectare. |
|
Afiseaza Nume logare cu ** |
Se ascunde numele de conectare prin asteriscuri. |
Atunci când este activată autentificarea utilizatorilor,
această setare specifică dacă va fi sau nu afișat contorul de pagini al
unui utilizator după conectarea acestuia.
Tip
Card/Cititor Card
Specificați tipul de card și cititorul de carduri care va
fi utilizat.
Version 06a / bpc131pw_usr_06a_ro